Bistro Velvet, als je jezelf en vrienden wilt verwennen om een lekker avondje tafelen. Heerlijke gerechten, fantastische wijnen & een relaxte ontspannen sfeer. Wij van “Let Us Stay For A Day” schoven gisteren aan tafel en kregen een paar verrassende, maar oh zo lekkere, gerechten voorgeschoteld. Smul jij ook even mee?

We beginnen met een glas bubbels en oesters “Fine de Claire” met een klein laagje schuim. De inspiratie voor deze variant heeft eigenaar en gastheer Jin opgedaan toen hij aan de kust uitkeek over de onstuimige zee. Door er gember, limoen en olijf aan toe te geven krijgen ze een bijzonder fijne smaak. Nog nooit oesters gegeten en ook een beetje bang voor deze schaaldieren? Geef je dan over bij Bistro Velvet, een betere ontmaagding is er in onze ogen echt niet.

1238252_552472478203958_3775020949644100342_n

Daarna is het tijd om allebei de voorgerechten te proeven. Allereerst een soort van gazpacho van pompoen met venkel, pruim & trompette de la mort (paddenstoel), gevolgd door de patrijs met kerrie, kweepeer & nashi peer. Kleine verrassende gerechten in combinatie met perfect gekozen wijnen. Dit is een avond puur genieten.

Het restaurant loopt ondertussen helemaal vol en alle tafels zijn bezet. Vooral het zicht op de open keuken vinden wij enorm leuk. De vele bonnen rollen de machine uit, maar op de brigade in de keuken blijkt dit totaal geen stress te veroorzaken. Het ene na het andere lekkere gerecht wordt vervolgens door de vrolijke en zeer nette bediening uitgeserveerd. Ondertussen vertelt Jin, eigenaar en gastheer, met liefde en vooral veel kennis over de uitgekozen wijnen.

2014-10-12 15.43.27

Tijd voor ons eerste hoofdgerecht, schol met pompoen, pied de mouton (gele stekelzwam) en hazelnoten. Deze witvis kan ons zeker bekoren, waardoor het bordje in sneltreinvaart alweer leeg de spoelkeuken in gaat. Tijd voor het Gaasterland varken met Hoi Sin, gele paprika gevuld met Hollandse garnaaltjes. Mals, malser, malst. Of is er nog een grotere overtreffende trap? Op ons bord vinden we in ieder geval het antwoord.
10403702_627791250672080_5517914762249322499_n
Bij Bistro Velvet heb je de keus om te kiezen voor 3-, 4- of 5 gangen. Respectievelijk 25, 30 of 35 euro. Ons advies is om voor de “full package” te gaan. Waarschijnlijk zullen veel mensen na 3 of 4 gangen al genoeg hebben, maar met zulke lekkere gerechten is het misschien beter om de drie dagen erna gewoon te vasten en niets te eten.

10177528_626603484124190_7787558473827544779_n
(fotograaf: Kyonne Leyser / www.kynotes.nl / www.kyonne.com)

“Let Us Stay For A Day” heeft dan ook het geluk dat we het meest complete feestje mogen meepakken. Het is wel even zoeken naar een plekje dat nog vrij is daar beneden, maar voor de huisgemaakte Tiramisu met gember, druif en kokos gaan we natuurlijk meer dan ons best doen :-). Een kaasplankje voor mijn partner in crime. Heerlijk. Is er dan helemaal niets aan te merken op Bistro Velvet?

Nou eigenlijk niet. Misschien alleen een idee om bij de bar naast de ingang nog een paar extra tafeltjes neer te zetten aangezien het zo ontzettend druk en gezellig is. Wij waren erg onder de indruk van alle fijne wijnen, de top gerechten en het team van Bistro Velvet dat ons een fantastische avond heeft bezorgd. Enorm bedankt & tot snel.

10363227_626746384109900_2821520964656836721_n

(fotograaf: Kyonne Leyser / www.kynotes.nl / www.kyonne.com)

Bronvermelding
Eerste publicatie door op 13 oct 2014
Laatste update: 13 oct 2014